Ongeval met 5 voertuigen op de A15 bij Opheusden

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

2017-12-29 11:02:06

Foto: Brandweer Dodewaard

Opheusden, 28,12,2017- Donderdagavond omstreeks half 9 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met meerdere voertuigen op de A15 ter hoogte van Opheusden. Het bleek te gaan om een ongeval met 5 voertuigen en meerdere gewonden. Voor zover bekend zijn er drie personen afgevoerd naar het ziekenhuis

Door het ongeval en de inzet van hulpdiensten was de A15 volledig versperd en is deze bijna drie uur afgesloten geweest. Afgelopen nacht is ook de vangrail hersteld, waardoor het verkeerd vanochtend weer als ‘normaal’ gebruik kon maken van de snelweg.

Brandweer Dodewaard, meerdere ambulances en politie zijn ter plaatse geweest.

Foto’s Brandweer Dodewaard

Lokaal nieuws

Drugslab in Dodewaard

Dodewaard - Dinsdag heeft de politie een drugslab aangetroffen in de garage achter een woning aan de Boelenhamsestraat. In het lab stonden meerdere drugsvaten. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het gaat om reststoffen amfetamine. De politie doet onderzoek naar de vondst. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht.

Lees verder...
Man (27) overleden naar botsing met boom in Dodewaard

Dodewaard - Op dinsdag 11 september is omstreeks 19:05 een man van 27 uit Dodewaard door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden en overleden. Dit gebeurde op de welysestraat in Dodewaard. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om de man uit zijn benarde positie te bevrijden en hulp te bieden. Een trouwmahelicopter is terplaatse gekomen maar dit mocht niet meer bate. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend, de politie doet onderzoek.

Lees verder...
Brand in houtopslag achter woning in Echteld.

Echteld - Op zondag 15 juli is de brandweer met spoed uitgerukt voor een woningbrand op de meersteeg in Echteld. Eenmaal terplaatse bleek het niet te gaan om een woning maar om een houtopslag dicht achter de woning. De brandeeer is direct begonnen met koelen van het riettedak van de woning. Daarna hebben ze de brand geblust in de houtopslag. Ook stond in de houtopslag een kleine zitmaaier. Deze hebbenze helaas niet meer kunnen redde. Mogelijk is de oorzaak een raam geweest het zogeheete vergrootglas effect, dit is alleen niet meer te bevestigen.

Lees verder...
Politie houdt twee verdachten aan na ANPR-hit

Ochten - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. De politie kwam de mannen op het spoor na een zogenaamde ‘ANPR-hit’. Het voertuig waarin de mannen reden werd door de politie op de snelweg bij Ochten herkend en kreeg een stopteken. Bij controle trof de politie naast inbrekerswerktuig ook softdrugs aan. De inzittenden, een 21 jarige man en een 39-jarige man, beide afkomstig uit Veenendaal, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het voertuig waarin ze reden is in beslag genomen. ANPR Met ANPR (Automatic Number Plate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Lees verder...
Ernstig ongeval op de A15 bij Echteld (update)

Echteld - De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal gealarmeerd vanwege een incident op de A15 bij Echteld. Meerdere politie, brandweer en ambulance eenheden zijn ter plaatse. Ook zijn er twee traumahelikopters gealarmeerd. De A15 is afgesloten vanwege het ongeluk. Het ongeval is gebeurd in de richting van Nijmegen. Het ongeval zou plaatsgevonden hebben tussen een personenauto en een vrachtwagen laat de Veiligheidsregio weten. Er zouden ernstige gewonden zijn. Update: De politie meldt dat bij het ongeval een dode is gevallen en een zwaargewonde. De politiehelikopter vliegt boven de incident locatie om foto's te maken. De A15 in de richting van Nijmegen tot de Prins Willem Alexander brug blijft voorlopig nog afgesloten. Ook is er de linkerrijstrook afgesloten aan de andere zijde vanwege technisch sporenonderzoek.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Lidl in Neerbosch-Oost overvallen

Nijmegen - Rond 07.40 uur werd vrijdagochtend een supermarkt in de Nijmeegse wijk Neerbosch overvallen. De drie daders bedreigden het aanwezige personeel met messen en namen een geldbedrag weg. De daders kwamen via de bevoorradingsroute in het pand en bedreigden 5 medewerkers; zij zijn door de daders ook vastgebonden. De daders namen een geldbedrag mee en vluchtten te voet met Lidl-tassen via de Balladestraat richting Graafseweg. De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. Niemand raakte gewond. Op dit moment wordt door de politie volop onderzoek gedaan in de winkel en directe omgeving. Daarbij worden ook aanwezige camerabeelden bekeken. Mocht u iets gezien hebben vanaf 06.00 uur tot 08.00 uur, of meer informatie hebben door onderstaand signalement, neem dan contact op met de recherche. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844. Hebt u camerabeelden die kunnen helpen in het onderzoek, dan ontvangen we die graag. Signalement daders De daders zijn waarschijnlijk tussen de 17-19 jaar oud. Ze waren rond de 170/180 cm lang. De daders spraken straattaal en waren gekleed in sportkleding. Dader 1 Negroïde jongeman, platte neus, volle lippen Ogen verstaand uit elkaar Zwarte bivakmuts, zwarte capuchon. Donkere joggingbroek Hij droeg sneakers en strakke zwarte sporthandschoentjes. Dader 2 Hij had een licht getint uiterlijk Licht grijze bivakmuts en licht grijs vest Joggingbroek en sneakers, Hij droeg latex handschoenen en was smaller dan de anderen. Dader 3 Licht getint uiterlijk Donkere kleding. Hij droeg sneakers. Heeft u iets gezien of andere informatie neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-7000

Lees verder...
Plofkraak op pinautomaat in Malvert

Nijmegen - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond 4:00 een plofkraak plaatsgevonden in de Malvert. Een pinautomaat van ABN AMRO is uit de muur geblazen. Omwonende schrokken wakker van een enorme explosie. Door de explosie is een deel van de gevel zwaar beschadigd. De explosie was zo enorm dat er stukken plastic lagen op de vierde verdieping van een tegenovergelegen flatgebouw. Overal in de omgeving lagen er ook brokstokken op stoep en straat. De politie was een zoektocht gestart naar de daders met meerdere eenheden, maar die werden niet aangetroffen. De EOD en de Forensische Opsporing zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie omtrent de plofkraak neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Lees verder...
Actiegroep kondigt demonstratie officieel aan bij gemeente

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) kondigen eerder al aan te gaan demonstreren in meerdere gemeentes waaronder Maassluis. Vandaag heeft de actiegroep zich officieel aangemeld bij de gemeente Maassluis met de mededeling dat zij gaan demonstreren tijdens de intocht. Burgemeester Haan heeft een aanwijzingsbesluit ondertekend. Hier staan een aantal voorwaarden waaraan demonstranten moeten voldoen. Zo moeten de demonstranten binnen een aangewezen vak blijven, mogen zij niet lopend demonstreren en het gebruik van geluidsapparatuur is niet toegestaan. Een woordvoerder laat aan de WOS het volgende weten: "We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat kinderen geen hinder van de demonstratie zullen ondervinden. Het is daarom ook dat de gemeente ingaat op de kennisgeving. Hierdoor kan de gemeente glashelder de voorwaarden voor demonstratie vastleggen.". Wanneer een demonstratie gehouden wil worden, moet dit minimaal 72 uur van te voren worden aangekondigd bij de gemeente. Dit is dus op tijd gebeurd door de actiegroep. Aldus de WOS.

Lees verder...
Onderzoek naar betrokkenheid man bij misdrijf Van Leeuwenhoekstraat

Enschede - De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede eerder die dag waarbij vier personen om het leven zijn gebracht. De arrestaties hadden plaats in de omgeving van Dordrecht. Een van de twee verdachten is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij is geen verdachte meer. Van betrokkenheid bij het misdrijf aan de Van Leeuwenhoekstraat is niets gebleken. De andere verdachte, een 26-jarige man uit Enschede, zit nog vast. Morgen (vrijdag 16 november) wordt besloten of hij zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris, of dat zijn inverzekeringstelling door de rechter-commissaris zal worden getoetst en daarna verlengd. In het onderzoek naar de dood van de vier mannen heeft de politie gisteren (woensdag 14 november) meerdere panden doorzocht in Enschede en Hengelo. Tijdens deze doorzoekingen zijn geen personen aangehouden. Weet u meer? Het rechercheteam wil heel graag in contact komen met getuigen of mensen die meer weten over dit ernstige misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de (gratis) opsporingstiplijn 0800 6070, het politienummer 0900 8844 of anoniem bellen met 0800 7000.

Lees verder...
12-jarige Denise Rutten uit Denenkamp vermist

Vermist sinds 15-11 vanuit Denekamp de 12-jarige Denise Rutten. Denise is vanmorgen op een groene mountainbike weggefietst bij de instelling waar ze verblijft. Ze heeft een verstandelijke beperking en kan waarschijnlijk de weg terug niet vinden. Denise is gekleed in een zwarte jas met bontkraag langs de muts, zwartgrijze broek en zwarte paardrijlaarzen. Naam: Denise Rutten Geboortedatum: 06-01-2006 Huidige leeftijd: 12 Lengte: 175 cm Haarkleur: Donkerblond Geslacht: Vrouw Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Zaaknummer: 2018516595

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws