Mobiele rollerbank controle

21/04

Foto: Politie

Op donderdag 20 april was de mobiele rollerbank aanwezig in de gemeente Neder-Betuwe. Onopvallend en opvallend werd er ondertussen ook de verkeersveiligheid in de gaten gehouden. Verschillende personen gingen in de fout en zijn daarvoor beboet of hebben een reprimande ontvangen.

Van 14.30 tot 17.30 uur werd er actief gecontroleerd in en rondom Kesteren. 13 brom/snorfietsers werden gecontroleerd op de rollerbank. Maar liefst 7 waren niet in orde en kregen naast een fikse bekeuring voor de constructiesnelheid, een WOK-signaal op het voertuig. Dit betekent dat het voertuig opnieuw gekeurd moet worden en aan de eisen moet voldoen. Tot die tijd mag er niet op de openbare weg mee gereden worden. De kosten daarvoor bedragen alleen al €64. Op www.rdw.nl vind u meer informatie hierover.

De rollerbank gaat vaker ingezet worden en wij willen u ook vragen om uw brom/snorfiets in orde te laten maken. De snorfiets mag een constructiesnelheid hebben van 25 kilometer per uur en de bromfiets 45 kilometer per uur.