Grotebrand Maneswaard Opheusden

11/07

Fotograaf: Peter

11/07

Fotograaf: Wiljan

11/07

Fotograaf: Wiljan

11/07

Fotograaf: Peter

Opheusden/Wageningen, 11-07-16, omstreeks half 11 vanavond kregen de hulpdiensten een melding van een gebouwbrand op de Maneswaard in Opheusden/Wageningen. Al snel werd duidelijk dat het om een schuur/stal met koeien erin ging en er werd opgeschaald naar middelbrand. De eerste tankautospuit zag tijdens het aanrijden al rookwolken en vlammen waarop opgeschaald werd naar grote brand. Volgens een woordvoerder ter plaatse zijn de koeien die in de schuur/stal zaten, veilig naar buiten gebracht en door een dierenarts nagekeken. Ondanks dat het oudere schuren/stallen betrof is het niet duidelijk of er gevaarlijke stoffen zijn vrij gekomen. De brandweer had rond 00:00 de brand onder controle.  De brandweer is met 3 tankautospuiten, 1 hoogwerker, groot water transport, een dompelpomp van de veiligheidsregio Gelderland-midden en officieren van dienst ter plaatse geweest. Ook de politie en salvage waren ter plaatse.