blogname

112
nederbetuwenieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Grote brand in Opheusden (update Video + Drone beelden)


Opheusden - Maandagmiddag is de brandweer gealarmeerd voor een industriebrand aan de Lakemondseweg. Na de eerste melding werd er al snel opgeschaald naar middel en vervolgens grote brand, waardoor er meerdere brandweereenheden ter plaatse gaan.

De rookontwikkeling is vanuit de verre omtrek te zien.

Update 15:25:
Bij de brand is asbest vrijgekomen en ook zijn er knallen hoorbaar meldt de voorlichter van de veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er wordt opgeroepen om de hulpdiensten de ruimte te geven. De wegen zijn plaatselijk smal. De brand is opgeschaald naar GRIP1. Als de rook in uw buurt komt wordt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.De brand woed in een schuur. Er waren geen mensen en/of dieren meer in de schuur aanwezig laat de voorlichter weten. Er stond een ezel in de stal, maar deze is tijdig uit de stal gehaald door de eigenaresse.

Update: 15:35:
De brand is nagenoeg gedoofd, wel komt er nog rook vrij. In de schuur stonden onder meer auto's, caravans en brandstoffen.

Update: 16:40
Rond 16:30 werd het sein "brand meester" gegeven. Nablussen zou nog enige tijd in beslag genomen. De schuur heeft een afmeting van 20 meter breed en 100 meter lang. Er is asbestonderzoek ingesteld en de omwonenden krijgen van de Gemeente alle informatie over asbest.

Dronevideo :Video:Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws